dinsdag 16 januari 2018

Over saaie boterhammen en lekkere soep

Weet je wat ik niet leuk vind aan werken op verplaatsing? Een brooddoos met saaie boterhammen. Wie wordt daar nu blij van? Als je 's middag het doosje opendoet ligt alles er rommelig bij, want nee, mijn boterhammen blijven niet mooi netjes in de doos liggen. Die maken een rondedans tussen de kaften en boeken die ik mee heb, waardoor je het beleg tussen de boterhammen mag puzzelen.
Die brooddoos kan je ook vaak niet in een koelkast zetten waardoor de boterhammetjes ook niet echt meer fris zijn. En dan heb ik het nog niet over het saaie beleg: hesp, kippenwit, kalkoensalami... Slaatjes neem ik sowieso niet mee, want daar krijg je alleen maar zompige boterhammen. Van confituur en choco ben ik niet echt fan, want eigenlijk hou ik niet zo van zoet. En kaas staat al een paar jaar niet meer op mijn menu, wegens intolerantie voor caseïne.

Wat was ik bij toen ik gisteren in het keukentje van de school een microgolf heb ontdekt. Dit toestel wordt mijn redding tijdens de middagpauze. Soep, lekker in de winter, boordevol vitaminen, je kan variëren met geuren, smaken, kruiden, met of zonder een boterhammetje of cracotte erbij, snel klaar ... Nu alleen nog op zoek naar een grote lekvrije beker om alles mee te nemen zonder dat de cursussen onder de soep hangen.

Courgettesoep met tomaten

Voor 4 personen: 1 à 2 grote courgettes, 400 g tomatenstukjes (blik), 1 aardappel en 3 blokjes vetarme bouillon.

Stoof de stukjes gesneden ui, courgette en aardappel in wat olie. Los de bouillonblokjes op in kokend water. Voeg de bouillon en de tomatenblokjes bij de groenten en laat 20 min. koken. Mix zeer fijn.





Vaarwel saaie boterhammen, hallo grote kom soep!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten