Ik heb het tekstje over mezelf herschreven, nieuwe foto's toegevoegd, ...pagina over de blog toegevoegd.... en al zeg ik het zelf, ik vind ze best mooi geworden. Ga maar eens piepen.
http://www.elswolfsdietiste.be/contact/
Voor ik begon aan mijn ICT-uitdaging heb ik wat voorbereidingen gedaan in de keuken en staat er een varkenshaasje op het vuur te pruttelen. Ik moet straks alleen nog aardappelen koken en een slaatje maken. Ik heb nog verse venkel in de frigo liggen en wat kerstomaten. Komt goed.
Varkenshaasje met anijslikeur
Voor 4 personen:
500 g varkenshaasje, cayennepeper, tijm, 1 ui, 2 teentjes look, 100 g prei, 100 g tomaten, 2 lepels vetstof, een klein blikje tomatenpuree, 30 ml anijslikeur, 100 ml bouillon, 1 eetlepel worcestershiresauce
Kruid het vlees met tijm en cayennepeper. Laat korsten in 1 lepel vetstof. Laat afgedekt gaar braden gedurende 20 minuten. Was de groenten. Hak de ui en het knoflookteentje heel fijn. Snij de prei in dunne ringetjes. Pel de tomaten, ontpit ze en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Neem het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Fruit de ui, look en prei in de rest van de vetstof. Voeg na 5 minuten de fijngesneden tomaten en de tomatenpuree toe. Laat even sudderen. Giet de anijslikeur, de bouillon en de worcestershiresauce bij. Laat nog even inkoken.
Snij het vlees in niet te dunne sneetjes, giet er de saus over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten