maandag 15 januari 2018

Wokgerechtje met kip en veel groenten

En ja hoor het is weer maandag.... je knippert met je ogen en het weekend is weer voorbij. Vanmorgen eerst even een tas thee gedronken terwijl ik de mails checkte.Iedereen ging vandaag naar school of naar het werk. En ik startte vandaag met mijn nieuwe lesopdracht. Wat was dit spannend!!!
Maar zoals de oudste zei "mama, dat stressen is nergens voor nodig, komt helemaal goed". En ja, hij had gelijk. Hier en daar zit er wel eentje bij die ik moet bijdraaien, maar dat is normaal, hé. Het hoeven niet allemaal engeltjes te zijn, toch.

Nu nog even kort wat cursusmateriaal voor morgen uitprinten, dingen opzoeken op smartschool en dan kan de avond beginnen.

Op het menu vandaag: een wokgerechtje met kip en veel groenten

Voor 4 personen: 250 g rijst, 400 g kipfilet, 200 g sojascheuten, 1 ui, 1 rode en 1 groene paprika, 2 wortelen, 2 knoflookteentjes, 250 ml ontvette bouillon, maïzena, 1 lepel olie

Kook de rijst gaar. Was de groenten. Snij de ui grof, de paprika in reepjes en de wortel in schijfjes. Snij de kipfilet in reepjes en pers de look. Verhit de olie in de wok en fruit de ui. Voeg de kippenreepjes en de look toe, kruid met peper en roerbak 2 min. Voeg de overige groenten bij en roerbak nog eens 5 min. Meng de rijst erbij en overgiet met de bouillon. Laat even doorkoken en bind met maïzena.
Lekker met currysaus.


  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten