woensdag 3 januari 2018

de jongste wordt 18 en dat vieren met plattekaastaart

18 jaar geleden kregen we onze 2de zoon, (lees: we vlogen meer dan een maand te vroeg naar het ziekenhuis in het midden van de nacht, waar we 40 minuten later mama en papa werden van een minimensje). Hij paste precies in een schoendoos, … maar ook mini mensjes worden groot. Kilometers vuile was, karrenvrachten vol eten (want altijd honger), vele ruzies met broer, maar ook evenveel vriendschap met datzelfde broer. Chiro, vrienden, feesten en fuiven, creatief op school en ver daarbuiten, licht en veeeeel geluid in de kelder (dankjewel papa’s discobar), maar altijd met het hart op de juiste plaats.

En dat gaan we vandaag vieren, met een goed stuk plattekaastaart, die Moeke heeft gemaakt.
(Sorry, ze is al half op voor ik een foto kon maken)






En als jullie ook iets te vieren hebben dan heb ik voor jou een lijnvriendelijke variant, maar zeker even lekker.


Kaastaart

Ingrediƫnten ( 4p):
500 g magere platte kaas, 1 ei, 8 blaadjes gelatine, 1 blikje ananas op eigen nat, 1 doos zandkoekjes (die kan je ook suikervrij kopen), 10 Ć  12 schepjes zoetstof, vers fruit naar keuze

Bereidingswijze:
Leg plasticfolie in een springvorm en beleg met vers fruit. Maak een mengsel van de platte kaas, eidooier, stijfgeklopt eiwit en zoetstof. Week ondertussen de gelatine in koud water. Warm het sap van de ananas op met de uitgeperste gelatine en voeg bij het mengsel. Giet het deeg in de bakvorm. Beleg eventueel met zandkoekjes. Laat de taart een nachtje opstijven in de koelkast.

Draai de taart voorzichtig om op een bord en open de springvorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten