Pasta pomodori
Ingrediƫnten
(4 p):
200 gram
pasta (volkoren), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 2 rode pepers, 1
koffielepel olijfolie, 1 eetlepel tomatenpuree, laurier, tijm, 1 mespunt
cayennepeper, enkele blaadjes basilicum
Bereidingswijze:
Kook de penne
beetgaar. Pel de ui en de look. Versnipper de ui en plet de look. Laat de
tomaten uitlekken en zet het sap apart. Snij de pepertjes in dobbelsteentjes.
Verhit de olie in een kookpot en stoof de ui en de look glazig. Doe de tomaten erbij en laat 2 minuten sudderen. Giet er daarna het tomatensap bij.
Doe de tomatenpuree erbij samen met de pepertjes, laurier, tijm en de cayennepeper. Meng goed, leg het deksel op de pot en laat 10 minuten stoven op een zacht vuur.
Laat de saus inkoken als ze te dun is. Meng de pasta met de saus. Bestrooi met basilicum.
Verhit de olie in een kookpot en stoof de ui en de look glazig. Doe de tomaten erbij en laat 2 minuten sudderen. Giet er daarna het tomatensap bij.
Doe de tomatenpuree erbij samen met de pepertjes, laurier, tijm en de cayennepeper. Meng goed, leg het deksel op de pot en laat 10 minuten stoven op een zacht vuur.
Laat de saus inkoken als ze te dun is. Meng de pasta met de saus. Bestrooi met basilicum.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten