donderdag 11 januari 2018

Over bloemen voor de buurvrouw en Italiaans koken

SomethingELSe?! is ondertussen een klein weekje oud en wat heb ik al fijne reacties gehoord en gelezen. Op het toffe concept, maar ... vooral ook op de naam. Ik moet eerlijk bekennen dat SomethingELSe?! uit het creatieve brein komt van een buurvrouw. Zij kwam na een facebook oproep op deze fantastische naam. En daarom wil ik haar even in de bloemetjes zetten. Boeketje tulpen staat al klaar.En omdat de buurvrouw en haar gezin graag Italiaans eten, vandaag een receptje uit de keuken van "La Dolce Italia"





 Pasta pomodori

Ingrediƫnten (4 p):
200 gram pasta (volkoren), 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 blik gepelde tomaten, 2 rode pepers, 1 koffielepel olijfolie, 1 eetlepel tomatenpuree, laurier, tijm, 1 mespunt cayennepeper, enkele blaadjes basilicum

Bereidingswijze:
Kook de penne beetgaar. Pel de ui en de look. Versnipper de ui en plet de look. Laat de tomaten uitlekken en zet het sap apart. Snij de pepertjes in dobbelsteentjes.
Verhit de olie in een kookpot en stoof de ui en de look glazig. Doe de tomaten erbij en laat 2 minuten sudderen. Giet er daarna het tomatensap bij.
Doe de tomatenpuree erbij samen met de pepertjes, laurier, tijm en de cayennepeper. Meng goed, leg het deksel op de pot en laat 10 minuten stoven op een zacht vuur.
Laat de saus inkoken als ze te dun is. Meng de pasta met de saus. Bestrooi met basilicum.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten