zondag 14 januari 2018

Over wandelen op zondagmiddag en appelcake

Wat was dit een zalig, zonnige zondag. Lang gelden dat er zoveel zon was, ... eindelijk zonlicht. Tijd om me warm in te duffelen (sjaal, winterjas, muts). Man, de oudste en de hond mee op sleeptouw en tijd voor een stevige wandeling door de bossen. We genieten van de rust, de hond die blij is met een stok, de hertjes die ons voorzichtig in de gaten houden (we zagen er vandaag minstens 10!!!) en daarna genieten van een lekker biertje in de boskantine (bij de stoof). Daar zie je dan andere wandelaars (met of zonde honden) waar je een praatje mee slaat. Meer moet dat niet zijn op zondag!

En als je dan thuis komt van zo een fijne wandeling, met rode oortjes, en tintelende handen en voeten is er niks zo lekker als een stukje appelcake.

Appelcake SomethingELSe?!

250 g margarine, 180 g zoetstof (type tagatesse), 250 g bloem, 4 eieren, 12 g bakpoeder, 2 appels in fijne schijfjes

Meng de margarine samen met de zoetstof tot een egaal beslag. Roer elk ei (eiwit en eidooier) goed dooreen in een kopje en voeg deze één per één al roerend toe aan het beslag. Vervolgens al roerend de bloem toevoegen. Spatel als laatste de schijfjes appel onder de mengeling. Smeer een bakvorm in met wat vetstof, giet de mengeling erin en laat 45 tot 60 min bakken in een voorverwarmde oven op 175°C.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten